Skip to main content Skip to search

Digital forensics

Onderzoek en advies

PSG Recherche is een particulier recherchebureau voor hoogwaardig onderzoek en advies.

Bekijk onze diensten

Onze opdrachtgevers

Wij werken in opdracht van bedrijven, verenigingen, stichtingen, overheid en de advocatuur.

Bekijk onze sectoren

Internationaal

PSG heeft toegang tot een zeer uitgebreid netwerk zowel in Nederland als internationaal.

Neem contact met ons op

Digital forensics

Wij zijn een particulier recherchebureau voor hoogwaardig onderzoek en advies.

Bedrijven en instellingen zijn tegenwoordig geheel afhankelijk van het internet. Het digitaal aanwezig zijn met bijvoorbeeld een website of webshop, is tegenwoordig van levensbelang voor een bedrijf. Maar de digitale wereld is niet meer dan een afspiegeling van de fysieke wereld. Dit houdt in, dat hoe snel en gemakkelijk bepaalde zaken ook digitaal te regelen zijn, er altijd misbruik van de situatie gemaakt kan worden. Hacken, phishing en datalekken zijn tegenwoordig veel gebruikte termen en ook strafbaar. Wanneer u hiermee te maken heeft gehad, dan kunt u met digital forensics de daders van deze praktijken achterhalen en tevens uw eigen online security veiligstellen.

Digital forensics onderzoek laten uitvoeren

Heeft u te maken gehad met een incident? Veel informatie is digitaal terug te leiden. Incidenten hoeven niet altijd enkel digitaal te hebben plaatsgevonden, zoals een hack. Ook bepaalde vormen van bedrijfsfraude laten ongetwijfeld ook digitale sporen na. Al deze sporen zijn met een digital forensics onderzoek te achterhalen. Op deze manier kunt u veel gemakkelijker de identiteit achterhalen en ook daadwerkelijk actie ondernemen. Veel online criminelen wanen zich mede door de digitale anonimiteit vaak onaantastbaar, maar met goed digital forensics onderzoek gaat dit niet meer op. Nu is digital forensics een specialisatie waar expertise voor benodigd is. Schakel hiervoor daarom een gespecialiseerd recherchebureau in.

Een onderzoek digital forensics door PSG Recherche

Heeft u behoefte om een onderzoek digital forensics te laten uitvoeren? Schroom dan niet om PSG Recherche in te schakelen. Wij mogen met recht specialisten genoemd worden op het gebied van digitaal onderzoek. Dit hebben wij mede te danken aan onze professionele en deskundige digitaal forensisch onderzoekers, die veel ervaring in de praktijk hebben opgedaan en zich altijd op de hoogte stellen van de nieuwste gebruikte technieken. Naast onderzoek kunt u ook bij ons terecht om via onderzoek digital forensics uw eigen beveiliging te laten screenen. Zo helpen wij bedrijven om incidenten in de toekomst te voorkomen.

Door jarenlange ervaring en persoonlijke contacten heeft PSG toegang tot een uitgebreid arsenaal aan actuele databestanden en een zeer uitgebreid netwerk zowel in Nederland als internationaal. Wanneer een onderzoeksvraag niet door ons binnen de wettelijke kaders kan worden beantwoord voeren wij het onderzoek niet uit.

De forensisch onderzoekers van PSG hebben jarenlange ervaring bij o.a. defensie, politie, Interpol en bijzondere opsporingsdiensten. Zij zijn allen in het bezit van een door het Ministerie van Justitie en Veiligheid verleende vergunning voor het doen van particulier onderzoek. Daarnaast behaalden zij wereldwijd erkende certificeringen, waaronder:

  • Certified Information Systems Security Professional (CISSP)
  • Certified Information Security Manager (CISM)
  • Certified Computer Examiner (CCE)
  • Encase Certified Examiner (EnCE)
  • Certified Fraud Examiner (CFE)
  • Certified Ethical Hacker (CEH)

Wij zijn geworden wat we zijn dankzij het vertrouwen van onze opdrachtgevers. Onze visie is dat elke opdracht even belangrijk is. Van klein tot groot, van standaard tot maatwerk en van spraakmakend tot uniek. Onze opdrachtgevers zijn ministeries, decentrale overheden, financiële sector, woningcorporaties, makelaars, advocatuur, particuliere sector.

Flexibel en oplossingsgericht

Wij zijn net zo flexibel als de kleinere recherche­bureaus
en leveren de kwaliteit van de grote recherche­bureaus.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar als het gaat om integriteitsvraagstukken of een beveiligingsadvies.