Skip to main content Skip to search

Computervredebreuk

Onderzoek en advies

PSG Recherche is een particulier recherchebureau voor hoogwaardig onderzoek en advies.

Bekijk onze diensten

Onze opdrachtgevers

Wij werken in opdracht van bedrijven, verenigingen, stichtingen, overheid en de advocatuur.

Bekijk onze sectoren

Internationaal

PSG heeft toegang tot een zeer uitgebreid netwerk zowel in Nederland als internationaal.

Neem contact met ons op

Computervredebreuk

PSG in Amstelveen helpt u bij het doen van aangifte wanneer er sprake is van computervredebreuk, maar wat houdt het precies in? Huisvredebreuk is een bekende term in de juridische wereld. Dit is het zonder toestemming of tegen de wil van de eigenaar binnendringen in een woning of pand, ook wel inbraak genoemd. Met de komst van het internet, is er een nieuwe term bijgekomen, wat is afgeleid van huisvredebreuk. Dit is namelijk computervredebreuk. Hierbij moet niet gedacht worden aan het fysiek inbreken in een woning of pand, maar zonder toestemming toegang verschaffen tot een computersysteem van een ander. Dit is dus het inbreken in een computersysteem. Deze vorm van inbraak staat in de volksmond bekend al hacking of cracking. Redenen voor computervredebreuk kunnen zijn om gegevens te ontvreemden, een systeem te verstoren of schade te berokkenen en hiervoor kunt u aangifte doen.

Waarom aangifte computervredebreuk doen?

Computervredebreuk is volgens de Nederlandse wet strafbaar. Hierbij wordt computervredebreuk omschreven als het doorbreken van de beveiliging, toegang verkrijgen door een technische ingreep, met behulp van een valse sleutel of signaal toegang verschaffen of een valse hoedanigheid aannemen. Voor computervredebreuk kan een gevangenisstraf en een hoge boete worden opgelegd. Mede doordat het strafbaar is, is aangifte doen van computervredebreuk zeker aan te raden. Het ligt voor de hand dat de politie onderzoek doet, maar wegens tijdgebrek, onvoldoende mensen of middelen, zal het niet altijd lukken om de identiteit achter de computervredebreuk te achterhalen. Daarom kan een particulier recherchebureau ingeschakeld worden om door middel van onderzoek alsnog de identiteit van de dader(s) te achterhalen. Een bekend onderzoek dat gebruikt wordt is een digitaal forensisch onderzoek.

Zorg voor meer bewijs voor de aangifte

Heeft u voor computervredebreuk aangifte gedaan bij de politie, maar wilt u meer doen? Schakel dan de diensten van PSG in. Het is bijna vanzelfsprekend dat dergelijke zaken op de stapel worden gelegd om ooit eens te onderzoeken. Maar u wilt als slachtoffer van computervredebreuk het liefst zo snel mogelijk resultaat en achterhalen wie er achter zit. Wij kunnen u snel helpen met een grondig onderzoek naar de identiteit van dader. Hiermee kunt u bewijsmateriaal verzamelen om te gebruiken in een juridische procedure. Tevens kunnen wij een scan maken voor cyberweerbaarheid, om te testen wat er verbetert kan worden.

Door jarenlange ervaring en persoonlijke contacten heeft PSG toegang tot een uitgebreid arsenaal aan actuele databestanden en een zeer uitgebreid netwerk zowel in Nederland als internationaal. Wanneer een onderzoeksvraag niet door ons binnen de wettelijke kaders kan worden beantwoord voeren wij het onderzoek niet uit.

De forensisch onderzoekers van PSG hebben jarenlange ervaring bij o.a. defensie, politie, Interpol en bijzondere opsporingsdiensten. Zij zijn allen in het bezit van een door het Ministerie van Justitie en Veiligheid verleende vergunning voor het doen van particulier onderzoek. Daarnaast behaalden zij wereldwijd erkende certificeringen, waaronder:

  • Certified Information Systems Security Professional (CISSP)
  • Certified Information Security Manager (CISM)
  • Certified Computer Examiner (CCE)
  • Encase Certified Examiner (EnCE)
  • Certified Fraud Examiner (CFE)
  • Certified Ethical Hacker (CEH)

Wij zijn geworden wat we zijn dankzij het vertrouwen van onze opdrachtgevers. Onze visie is dat elke opdracht even belangrijk is. Van klein tot groot, van standaard tot maatwerk en van spraakmakend tot uniek. Onze opdrachtgevers zijn ministeries, decentrale overheden, financiële sector, woningcorporaties, makelaars, advocatuur, particuliere sector.

Flexibel en oplossingsgericht

Wij zijn net zo flexibel als de kleinere recherche­bureaus
en leveren de kwaliteit van de grote recherche­bureaus.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem vrijblijvend contact op.

Wij staan 24 uur per dag voor u klaar als het gaat om integriteitsvraagstukken of een beveiligingsadvies.